Kontrollera följande:

-          Mobilen får inte vara låst till en operatör: Ibland är de mobiltelefoner som säljs tillsammans med ett mobilabonnemang operatörslåsta. Är du osäker på om din mobil är låst eller inte, ring din mobiloperatör och fråga. Ibland kan de låsa upp din mobil kostnadsfritt, särskilt om abonnemangets bindningstid gått ut.

-          Tänk på frekvensen: I Europa krävs det att du använder en telefon som stöder den europeiska 3G-frekvensen (2100Mhz). I USA måste mobilen fungera på 850Mhz och 1900Mhz GSM-frekvenserna. Om du är osäker på frekvensen, googla din enhets specifikationer.

-          Beställ rätt simkorts-storlek: Vid beställning ska du välja mellan nano (iPhone 5/5S/5C eller iPad Mini), micro (den vanligaste storleken bland nya telefoner. Fungerar för de flesta iPads, iPhone 4/4S, Samsung Galaxy S3/4 och många andra) eller standard (trådlösa routrar och donglar samt några surfplattor och de flesta äldre telefoner, inklusive iPhone 3) storlek på ditt simkort.